latinica  ћирилица
15/05/2017 |  20:24 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Глухаковић: Три правца реструктурисања Олимпијског центра "Јахорина" (ВИДЕО)

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је вечерас у Бањалуци да је Влада Српске закључила да се иде у три правца реструктурисања Олимпијског центра "Јахорина".
Предраг Глухаковић - Фото: РТРС
Предраг ГлухаковићФото: РТРС

"Први правац је да у року од 30 дана буде достављен приједлог како да се раздвоји угоститељство од вертикалног транспорта на Јахорини, а други је да што прије буде одржан састанак за представницима Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове на којем ће бити ријечи о укњижби имовине која припада Олимпијском центру и Републици Српској", рекао је новинарима Глухаковић након посебне сједнице Владе Српске.

Он каже да би се, након овога, приступило трећој - најважнијој фази, а то је да сви објекти и имовина, чија је вриједност 20 до 30 милиона КМ, буду продати, а добијена средства уложена у вјештачко осњежавање Јахорине.

"Веома важно је што би биле преузете и обавезе Олимпијског центра према Инвестиционо-развојној банци Републике Српске. Наведени правци су задатак у наредних 30 дана и менаџмента овог центра", додао је Глухаковић.

Говорећи о Робним резервама Републике Српске, Глухаковић је рекао да је Влада закључила да се иде у стварање новог начина функционисања овог предузећа у Српској.

"До љетне паузе у Народној скупштини Републике Српске требало би да имамо нацрт закона о функционисању Робних резерви, на јесен приједлог закона, а до краја године би било ријешено питање овог предузећа. Важно је како да буду збринута 32 радника Робних резерви, а закључак је да свим институцијама и министраствима буде понуђено да их збрину", рекао је Глухаковић.

Он је навео да су створени законски услови за стечајни поступак Робних резерви.

Извор: Срна