latinica  ћирилица
16/05/2017 |  08:20 | Аутор: РТРС

Нова мисица САД је нуклеарна хемичарка и није феминисткиња (ФОТО/ВИДЕО)

Кара Меколоу је научница у Државној нуклеарној комисији. А сада и жена са титулом најљепше у Америци. Успјела је да подијели јавност њена изјава да људи који нису запослени немају право на здравствену заштиту. Смјело, зар не? Уз све тврди и да није борац за женска права.
Мис САД Кара Меколоу (Фото: (AP Photo/John Locher) -
Мис САД Кара Меколоу (Фото: (AP Photo/John Locher)

Избор за најљепше жене Америке је одржан у Лас Вегасу, учествовала је 51 девојка, прва пратиља је мис Њу Џерсија Чави Верг, а друга мис Минесоте Мередит Голд.

Љепотица је свој став објаснила тиме да она само по основу тога што је радница државне компаније има здравствену заштиту и да је то привилегија.

"Да бисте имали здравствену заштиту, морате да имате посао. Залажем се за подстицање система у коме би се отварала нова радна мјеста и тиме омогућила здравствена заштита за све Американце", рекла је Кара.

Контроверзна изјава новопечене мисице дошла је у јеку врло жучних расправа на интернету о Трамповом укидању здравствене реформе бившег америчког предсједника Барака Обаме која је подразумијевала да становништво Америке има обавезно здравствено осигурање.

Мис САД Кара Меколоу (Фото: Getty Images)

И ту је настао "онлајн хаос".

Неки од коментатора на Твитеру нису скривали своје разочарање ставом лијепе Каре.

"Била си мој фаворит, али више ниси. Свако има право на здравствену заштиту", написао је корисник Карсли Кери, Кати Ловет је додала:

"Претпостављам да сиромашни људи не заслужују здравствену заштиту јер је нова мис Америке рекла да је то привилегија".

Оно на чему је успјела да сакупи позитивне поене јесте то што не исправља косу и форсира природан изглед, али су зато све њене изјаве везане за политику изазвале бурне реакције.

Извор: Б92