latinica  ћирилица
22/05/2017 |  14:00 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Брод: Отворене три обновљене амбуланте породичне медицине (ВИДЕО)

У Броду је реконстрисан Дом здравља и амбуланте породичне медицине у Колибама Горњим, Винској и Лијешћу. Општина Брод и Влада Српске за реконструкцију, обнову и опремање ових објеката уложили су 500.000 КМ.
Брод - отварање амбуланте - Фото: СРНА
Брод - отварање амбулантеФото: СРНА

Повратници у Колибама Горњим задовољни су што ће имати могућност здравствене заштите у свом мјесту.

- Имамо све више старијих особа које једноставно немају ауто и не могу сваки дан да дођу до Брода, тако да нам ово много значи - каже повратник Мехо Преханчић.

Циљ реконструкције,и опремања амбуланте породичне медицине у Лијешћу је да медицинска заштита буде што доступнија грађанима.

- Ниво медицинске заштите који може пружити амбуланта породичне медицине биће пружен овдје - навео је др Милован Рајак, Лијешће.

Реконструкцијом зграде и савременијим опремањем амбуланте у Лијешћу ниво медицинске заштите ће бити интензивиран, што је и био циљ локалне управе и Владе Српске.

- Општина је учествовала са око 170.000 КМ, што је трећина износа. Остатак је обезбиједила Влада Српске, односно Министарство здравља и социјалне заштите - истакао је начелник Брода, Илија Јовичић.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, отварајући амбуланте, рекао је да на овај начин Влада Српске и Министарство желе да цјелокупно становништво Републике Српске има једнако доступну и квалитетну здравствену заштиту.

У амбулати у Лијешћу требало би да буде ангажован и стоматолог, а ускоро би у Медински центар требало да стигне и једно амбулатно возило.