latinica  ћирилица
26/05/2017 |  11:48 ⇒ 27/05/2017 | 11:26 | Аутор: РТРС

Додик и Цвијановићева посјетили "Технички ремонтни завод" у Братунцу (ВИДЕО/ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијерка Жељка Цвијановић данас су у Братунцу обишли производне погоне Техничког ремонтног завода.
Технички ремонт Братунац - Фото: РТРС
Технички ремонт БратунацФото: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Српске Жељка Цвијановић данас су посјетили "Технички ремонт" Братунац, истакавши том приликом да је ово предузеће значајан привредни субјект Братунца и Српске.
Додик је рекао да су видљиви резултати и успјешно пословање у овој фирми двије године након њене приватизације.

"Видимо то кроз податке које редовно добијамо, а ово је прилика да посвједочимо да овдје ради 200 радника на ремонту различитих оруђа и оружја", рекао је Додик новинарима након обиласка погона.

Он је нагласио да је "Технички ремонт" раширио пословање и на инострано тржиште, да има своје раднике у иностранству, да су склопљени велику уговори и постоји сигурност за посао.

"Ово је најбоље што се могло урадити за Братунац и захвални смо руководству ове фирме што је донијело одлуку да се овдје покрене и оспособи оваква производња. Сада је овдје један пословни живот који је видљив и могуће је да ће до нове године бити примљено још око 100 радника", навео је Додик.

Он је додао да у "Технички ремонт" Братунац долазе и радници са других простора јер у Братунцу нема довољно кавалификованих варилаца, металостругара и других сличних занимања.

Предсједник Српске је апеловао на младе да се при упису у школе одлучују за производна занимања и струке у којима могу добити посао у реалном сектору.

Посјета Техничком ремонтном заводу у Братунцу

У току је реализација два капитална пројекта израда пиштоља РС 9 и производња машине за деминирање. Промјеном власнике структуре Технички ремонт није смањивао већ повећавао број запослених, једино је старосна структура промијењена.

Технички ремонт у Братунцу запошљава 160 радника, од тога 13 машинсих и електро инжењера.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Братунцу да Влада Српске води рачуна о цијелом том подручју, што потврђује чињеница да је у протеклом периоду на овом простору уложено око 40 милиона КМ кроз различите пројекте како би се олакшао живот становништва.

Она је напоменула да је Влада учинила напоре и да се "оживи" и у функцију стави "Технички ремонт" Братунац.

"Знамо да ту има одређених проблема, али оно што је важно јесте да смо задржали субјект, остварује се ново запошљавање, испуњавају се одређене обавезе и морамо сви заједно да порадимо да се то дешава и са другим привредним субјектима", поручила је Цвијановићева.