latinica  ћирилица
06/06/2017 |  11:13 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Убрзати просљеђивање предмета тужилаштвима Српске и ФБиХ

На радном састанку представника Тужилаштва и Суда БиХ, те Тужилаштва Републике Српске, Федералног и Тужилаштва Брчко дистрикта истакнуто је да треба убрзати просљеђивање мање сложених предмета на надлежност ентитетским тужилаштвима и Брчко дистрикту, те квалитетно водити евиденцију о свим предметима ратних злочина.
Сарајево - Тужилаштва - састанак - Фото: СРНА
Сарајево - Тужилаштва - састанакФото: СРНА

На састанку је било ријечи о конкретним активностима које треба предузети ради убрзања динамике и рада на сложеним предметима ратних злочина у Тужилаштву и Суду БиХ.

На састанку у Тужилаштву БиХ учествовали су и вршилац дужности главног тужиоца БиХ Гордана Тадић, замјеник руководиоца Посебног одјељења за ратне злочине Изет Одобашић, судија Минка Крехо, предсједавајућа Кривичног одјељења Суда БиХ, са судијама из Сталног вијећа за ратне злочине.

Ове активности реализоване су за потребе Радне групе за измјене и допуне стратегије за рад на предметима ратних злочина, коју је формирало Савјет министара БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

На састанку су били присутни представници Мисије ОЕБС-а у БиХ, који се баве питањима владавине права и процесуирања ратних злочина.

Извор: Срна