latinica  ћирилица
07/06/2017 |  15:30 ⇒ 20:58 | Аутор: РТРС

Бијељина: Специјалистичке амбуланте раде у двије смјене (ВИДЕО)

Специјалистичке амбуланте у бијељинској болници почеле су да раде у двије смјене. Нова организација рада направљена је због повећаног броја пацијената. Услуге Поликлинике свакодневно користи између 800 и 1.000 пацијената.
Бијељина - Болница "Свети Врачеви" - Фото: РТРС
Бијељина - Болница "Свети Врачеви"Фото: РТРС

Медицинске услуге у 17 амбуланти дневно користи око 1.000 пацијената, што је повећање од близу 20.000 на годишњем нивоу. Већина прегледа и интервенција обавља се одмах, али се за одређене субспецијалистичке прегледе, као што су кардиолошки, ендокринолошки или реуматолошки чека и по више мјесеци.

У управи болнице истичу да су се за рад у двије смјене одлучили како би пацијентима пружили што бољу услугу, мада хитни случајеви ни до сада нису морали да чекају, јер на свим болничким одјељењима постоји стално дежурство.

- Можемо рећи да су гужве у болници негдје од 9 до 12 часова, након тог периода је значајно мањи број пацијената. Међутим, желећи и то да смањимо одлучили смо да, тамо гдје је могуће ,специјалисти раде и у поподневним часовима - истиче Синиша Максимовић, директор Опште болнице Свети врачеви.

У новом савремено опремљеном објекту ради 86 љекара специјалиста, 12 субспецијалиста, а још је 41 љекар на специјализацији. Поред грађана Бијељине у овој болници лијече се и пацијенти из Угљевика, Лопара, Пелагићева и Жабара, укупно око 200.000 становника.