latinica  ћирилица
17/06/2017 |  18:50 ⇒ 18/06/2017 | 08:44 | Аутор: РТРС

У Поповом пољу пала прва клапа за серију о Немањићима (ВИДЕО)

У манастиру Завала у Поповом пољу данас је пала „прва клапа“ за серију „Немањићи-Рађање краљевине“, по сценарију Гордана Михића. Овај серијал, који ће се седам дана снимати и у Требињу, највећи је играни пројекат Радио-телевизије Србије. Поред познатих глумаца, у сценама серије статира и више од 130 Херцеговаца.
Немањићи - Фото: РТРС
НемањићиФото: РТРС

Дио сцена нове игране серије, која оживљава вријеме и личности наjславније српске средњoвјековне династије, већ је снимљен. Неколико глумаца овог серијала већ је дошло у Требиње, а наредних дана стиће ће и главни глумци: Војин Ћетковић, Слобода Мићаловић, Младен Нелевић и други.

"Ово је велики пројекат и велика ствар како за РТС тако и за гледаоце. Учествује преко 250 глумаца у серији, а да не говорим о бројности остатка екипе", рекао је глумац Небојша Глоговац.

Глумац Милан Мар глуми Вукана млађег.

"Ја глумим најстаријег сина Стефана Немање који на крају не добије престо. Биће ту свашта од рата за престол са братом и свега онога што знамо из историје", прича Мар.

Дио радње која ће се снимати по сценарију заиста се одвијаo у Херцеговини. Стога и не чуди што је филмска екипа дошла баш на ово мјесто. Сами продуценти истичу да није случајност што је Требиње често на мети филмаџија.

"Првенствено због овог крајолика...камена, шуме, поља, нетакнуте пририде...То је јако тешко наћи", истиче продуцент серије Мишко Стевановић.

Да су Требињци добри домаћини, доказ је и чињеница да су требињски алатничари, за потребе овог снимања, исковали педесетак средњовјековних мачева.

Наредних дана очекују се снимања на новим ликацијама у околини Требиња. А, како кажу, намјера РТС-а је да у будућности сними и другу сезону Немањића, када би поново дошли на крајњи југ Српске, али, овај пут на дужи период.