X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
01/07/2017 |  13:32 ⇒ 13:35 | Извор: РТРС

Једанаестогодишњи генијалац надмашио Ајнштајна и Хокинга

Једанаестогодишњи дјечак из Велике Британије је на тесту интелигенције имао бољи резултат од Алберта Ајнштајна и Стивена Хокинга.
Мали генијалац Арнав Шарма (Фото:  Twitter/NYOOOZ TV‏) -
Мали генијалац Арнав Шарма (Фото: Twitter/NYOOOZ TV‏)

Граница "генијалности" је постављена на 140, а једанаестогодишњи Британац Арнав Шарма из Ридинга је прошао изузетно тешки Менса тест остваривши 162, максималним могућим резултатом који се може остварити.

Његов резултат је за два бода бољи од оног који је у своје вријеме остварио физичар Алберт Ајнштајн, као и Стивен Хокинг.

- Менса тест је веома тежак, не може га много људи проћи, тако да ни ја то не очекујем - изјавио је дјечак прије теста.

Он је поријеклом из Индије, а прије почетка теста уопште није био нервозан. Након теста који је трајао два и по сата је ипак могао да буде задовољан.

- Није био превише тежак, али сам морао да погађам неколико питања јер ми је понестајало времена. Моја породица је изненађена, али и веома срећна након што сам саопштио резултат - додао је Арнав.

Менса је један од најексклузивнијих клубова свијета, а чланови се могу придружити само ако је резултат њиховог теста интелигенције у топ два одсто цијеле нације. Менса тренутно броји 20.000 чланова међу којима је 1.500 дјеце.

Извор: Агенције