latinica  ћирилица
04/07/2017 |  13:44 ⇒ 13:53 | Аутор: РТРС

Уручени сертификати бонитетне изврсности најбољим фирмама

Аналитичка бонитетна кућа "Бисноде БХ" уручила је данас у Сарајеву сертификат бонитетне изврсности 2017 компанијама "Дата" из Источног Сарајева, "Савић компани" из Бијељине, "Еко-сервис" из Тешња, те сарајевским фирмама "Директ медија", "Коњух", "Адазал" и "Комтрејд дистрибушн".
Сарајево - Уручени сертификати најбољим фирмама - Фото: СРНА
Сарајево - Уручени сертификати најбољим фирмамаФото: СРНА

Директор "Бисноде" Шпела Редјко рекла је да ова фирма жели да подржи добре компаније из БиХ, те њихову промоцију с циљем проширења њиховог пословања.

"Сертификовање је у међународном пословном окружењу већ уважена пракса и на тај начин пословни субјекти додатно истичу своје повјерење и унапређују свој углед на домаћем и страном тржишту, те доказују способност досљедног партнера који испуњава захтјеве купаца, законе и прописе", истакла је Редјкова.

Она је појаснила да "Бисноде" омогућава компанијама у БиХ, под условом да задовољавају одређене критеријуме, да добију потврду о бонитетној изврсности -међународно признату ознаку економског квалитета пословног субјекта.

Према њеним ријечима, методологија на којој се заснива сертификат бонитетне изврсности најбоља предузећа рангира, зависно од њихових карактеристика, у три бонитетна разреда - "А", "АА" и "ААА", а такав приступ је општеприхваћен и у осталих 18 земаља у којима "Бисноде" послује.

Представници "Дате" Мериса Балагић Боровина и "Савић компани" Жељко Јовић изјавили су да овај сертификат за њихове фирме значи много, јер им отвара врата у Европу и свијет, а важан им је јер представља доказ њиховог труда и залагања, самим тим што је, како су рекли, тешко успјети и пословати у БиХ.

Извор: СРНА