latinica  ћирилица
13/07/2017 |  18:44 ⇒ 21:17 | Аутор: РТРС

Оптужница за референдум о Дану Републике неприхватљива за Српску (ВИДЕО)

Оптужница против чланова Комисије за референдум у Републици Српској само говори о апсурду који се зове Босна и Херцеговина – овако је предсједник Српске Милорад Додик за РТРС коментарисао посљедњи потез Тужилашта БиХ.
Милорад Додик, предсједник Републике Српске - Фото: РТРС
Милорад Додик, предсједник Републике СрпскеФото: РТРС

Додик је истакао да је Суд и Тужилашто измислила међународна заједница у сарадњи са Бошњацима како би се путем неуставних инсталација и противно Дејтону вршило правно и политичко насиље над Српском.

Подизање оптужнице Додик је назвао неподношљивим и за Републику Српску неприхватљивим, те је истакао да ће се у складу са одлуком Народне скупштине свим расположивим средствима стати у одбрану оштужених. Цијели интервју са предсједником Републике Српске погледајте у Печату одмах након Дневника.

- Та градација коју су они учинили је нелогична. Имате много људи који су у том учествовали и далеко више него што су оптужени они су нашли из њима знаних неправних вјероватно разлога да оптуже четири човјека, а да остале чланове Комисије наводно због имунитета ослободе. То говори да је наша грешка била што нису сви били чланови Парламента и онда не бисмо имали проблем - каже Додик.

Он је додао да се у БиХ дешавају апсурди, односно да неко мора бити оптужен, а није важно ко.

"Вјероватно су рачунали да би оптужница против мене премијерке Српске Жељке Цвијановић или било којег другог високопозиционираног функционера представљала много трвења и да је то немогуће завршити за годину дана да би моделирало политичке процесе и, вјероватно, се из тог разлога одустало, а остало је према ова четири човјека зато што нису чланови парламента и немају ту врсту ангажмана", рекао је Додик.

 

Он је навео да су четири члана Комисије радила по захтјеву и у складу са одлуком Народне скупштине, чије одлуке имају обавезу да поштују.

"Народна скупштина је рекла да се иде на референдум, а не они", рекао је Додик.

Он је закључио да је очигледно ријеч о монтираном политичком процесу.

Погледајте комплетан интервју предсједника Републике Српске Милорада Додика за политички магазин Печат: