latinica  ћирилица
16/07/2017 |  15:06 ⇒ 17/07/2017 | 09:20 | Аутор: РТРС

Циљ им је да оцрне Српску; Мете предсједник и Влада Српске, НСРС, РТРС и МУП (ВИДЕО)

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да су бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић и директор ОБА Осман Мехмедагић креатори сукоба између Владе Републике Српске и Савјета министара БиХ у вези са транспортном заједницом. Циљ је да се оцрни Српска, а главне мете дестабилизације су предсједник и Влада Српске, Народна скупштина, Радио-телевизија Републике Српске и МУП Српске, навео је Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић сматра да је циљ тог сукоба да се Српска оцрни пред међународном заједницом и покуша изоловати, да би ушла у неликвидност и била онемогућена исплата плата и пензија, а евентуално незадовољство грађана искористило у политичке сврхе.

- За план дестабилизације обезбијеђена су медијска и финансијска средства, које контролишу паралалне структуре које су створили Изетбеговић и Мехмедагић, једино што није обезбијеђена подршка народа у Српској, због чега су се и странке у Савезу за промјене, које су упале у замку, почеле да распадају. Апелујемо на колеге из Савјета министара да се ману подилажења пројектима господина Мехмедагића и Изетбеговића и да у сарадњи са Владом Републике Српске врше власт - нагласио је Стевандић.