latinica  ћирилица
21/07/2017 |  19:14 | Аутор: РТРС

Три супернамирнице које треба да купите чим стигнете на море

Ако љетујете у сопственој викендици на мору или сте изнајмили апартман, вјероватно ћете са собом понијети храну за одмор. Ове намирнице немојте да купујете у свом мјесту, већ сачекајте да дођете до одабране дестинације и набавите их од домаћих произвођача.
Лимунада - Фото: vijesti.me
ЛимунадаФото: vijesti.me

1. Лимун

Домаћи лимун је тешко наћи, па искористите прилику и набавите освјежавајуће цитрусно воће чим стигнете на своју морску дестинацију. Домаћи лимун ће, за разлику од кинеског, побољшати укус јела, а нарочито рибе. Осим тога, витамин Ц има изузетно благотоворно дејство на здравље.

2. Маслиново уље

Љетње салате ће имати бољи укус ако их зачините домаћим маслиновим уљем. Посјетите пијацу и пронађите локалног произвођача уља за своје кулинарске мајсторије. Можда на тај начин нећете уштедети новац, али ћете добити производ који ће пријати вашем организму. Иако на одмору нећете стићи да потрошите велике количине, свакако купите коју флашу или кантицу вишка, како бисте што дуже уживали у благодетима ове намирнице.

3. Свјежа јаја

Јаја сигурно нећете носити са собом да се не би покварила, али то не значи да би требало да избјегавате њихову конзумацију на одмору. Она су јефтини избор бјеланчевина, а брзо се спремају, тако да се намећу као логичан избор за касне доручке или једноставне вечере које ће надокнадити недостатак енергије и нутријената.

Извор: Агенције