latinica  ћирилица
22/07/2017 |  15:50 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

У Милићима отворени специјална хируршка болница и породилиште

У Милићима су данас отворени специјална хируршка болница и породилиште у оквиру Специјалистичког медицинског центра Компаније "Бокист".
Милићи: Отворени специјална хируршка болница и породилиште - Фото: СРНА
Милићи: Отворени специјална хируршка болница и породилиштеФото: СРНА

Специјална хируршка болница и породилиште простиру се на око 750 метара квадратних површине, а у њихову адаптацију и опремање "Боксит" је инвестирао око 1.350.000 КМ.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је на отварању да је ово доказ да сарадња Владе и компанија, као што је "Боксит", може бити и у здравственом сектору.

- Ми смо 2015. године у закону омогућили да овакве компаније, које имају могућност, социјалну одговорност и жељу, могу да отварају и здравствене установе - подсјетио је Богданић.

Богданић је похвалио руководство "Боксита" које је одлучило да у новоотвореном породилишту не наплаћује порођаје, те да очекује да ради пуним капацитетима.

Он је оцијенио да ће становници Милића и цијеле ове регије сада имати још квалитенију здравствену заштиту.

Предсједник Компаније "Боксит" Рајко Дукић истакао је да је за рад ове установе обезбијеђено стручно особље, у статусу стално запослених или закључивањем уговора о пружању здравствених услуга.

- Имамо закључене уговоре са значајним привредним субјектима и другим институцијама у регији о пружању здравствених услуга, а с разлогом очекујемо да ћемо добити све потребне дозволе и регистровати се, односно закључити уговор са Фондом и тиме званично ући у мрежу здравствених установа у Српској - нагласио је Дукић.

Он је изразио жељу да овај медицински центар има добру сарадњу са свим здравственим установама.

Извор: СРНА