latinica  ћирилица
31/07/2017 |  19:54 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Пале постају одбојкашка база репрезентације Србије (ВИДЕО)

Одбојкашки савез Србије и одбојкашки савези Српске и БиХ данас су на Јахорини практично отворили причу о стварању Одбојкашке базе Србије на Палама, гдје се репрезентација Србије припрема за предстојеће Европско првенство.
Одбојкаши Србије на Јахорини - Фото: РТРС
Одбојкаши Србије на ЈахориниФото: РТРС

Одбојкашка селекција Србије данас је имала слободан дан, у оквиру припрема за Европски шампионат, и искористила га је за обилазак Јахорине и одлазак на сами врх планине. Била је то добра прилика да предсједници два савеза јавност обавијесте о одлуци да сениорске селекције Србије и женска и мушка убудуће дио припрема пред важна такмичења обаве на Палама.

Све је почело организацијом Балканијаде за јуниорке. Тада је Зоран Гајић видио да на Палама постоје идеални услови за рад сроских одбојкашица и одбојкаша.

Милутиун Поповић, предсједник ентитеског, али и бх. одбојкашког савеза је нагласио да су са Београдом увијек имали сјајну сарадњу, а да ће она сада бити још боља и квалитетнија.

Данашњем састанку присуствовао је и градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић. Он је рекао да је задовољан чињеницом да ће Србија и наредних година бити гост на Палама.

Помоћник министра за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске Драган Јаћимовић нагласио је да ће Министарство и Влада подржати овај пројекат.

Одбојкашка селекција Србије на Палама се спрема за Европски шампионат у Пољској. Радиће у дворани до 4. августа када одлазе за Београд и настављају припреме. Шампионат почиње 14. августа, а Србија на отварању игра са Пољском.