X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
02/08/2017 |  17:02 ⇒ 17:28 | Извор: РТРС

Шерон Стоун: Одрасла сам на српској проји

Славна холивудска глумица Шерон Стоун, која се прославила улогом у филму “Ниске страсти“, одрасла је на српској проји а најмилији другови из дјетињства су јој Милица и Душан!
Шерон Стоун (Фото: indianexpress.com) -
Шерон Стоун (Фото: indianexpress.com)

Прије неколико година, у једном интервјуу, позната холивудска глумица описала је свој живот и одрастање уз пријатеље Србе. “Моји најдражи пријатељи, од дјетињства до данас, јесу Милица и њен брат Душан. Они су ми као брат и сестра. Рођена сам у Мидвилу, малом мјесту у близини Питсбурга. У близини су становали Милица и Душан.

Моји родитељи, Џо и Дороти, поријеклом су из Ирске, а њихови Милорад и Милунка из Србије. Родитељи су нам радили заједно у оближњој фабрици, а ми смо се дружили непрестано. Тета Милунка је често правила хљеб од кукурузног брашна и увијек је нама слала половину. Све са њима смо дијелили, као да смо били једна породица. Сјећам се да сам код њих често вечерала тај кукурузни хљеб удробљен у млијеку. То је тако лијепо, и тај укус никада нећу заборавити. Вољели смо се, помагали, дијелили проблеме и сиромаштво. Они су нам били до коске привржени, гостољубиви, пуни разумијевања, племенити. У свему смо се помагали.

Сјећам се да се мој отац отровао и пао на послу, први је дотрчао да му помогне чика Милорад и није чекао хитну помоћ него га је однио до оближње болнице. Имала сам проблема у школи, не зато што сам била лош ђак, напротив, била сам најбоља, па су ме друга дјеца мрзила и називала бубалицом. Милица и Душан, и мој брат, штитили су ме и помагали у свему. Заједно смо учили, правили планове за будућност. Онда су ме због високог степена интелигенције 154, у 15. години, пребацили из школе Сегер на универзитет Единборо. Мени најдраже особе биле су физички удаљене, али близу мени у свему.

Када сам постала дјевојка и када су неки момци почели да ми се удварају, а ја сам их надмено одбијала, многи су жељели да ми се освете. Неки су се договарали да ме групно пресретну и силују. Због тога су ме Душан и Мајкл стално пратили. Милица ме је наговорила да се пријавим на такмичење за мис. Тако је почела моја каријера због које сам се преселила у Њујорк. Они су наставили и даље да ме подржавају, савјетују и воле до неба. До дан-данас дијелимо све тајне, све радости и невоље. Милица и Душан су много помогли да се мој брат извуче из пакла дроге, због тога им се посебно захваљујем. Наш однос је био више од игре, прерастао је у трајну вриједност, у пријатељство за сва времена. Захваљујући тој релацији, стекла сам снагу, моћ, самоувјереност,

Тетка Милунка, која је из Чачка, много нам је причала о Србији, а чика Милорад који је поријеклом са Косова, много нам је причао о свом завичају. За вријеме бомбардовања 1999. године, показивао нам је фотографије цркве у којој је крштен, а која је срушена. Милица и Душан су недавно били у Србији, причали су ми о свему. И сада много брину због те неправде везане за Косово. Заједно смо размишљали да организујемо неки јавни протест, али у америчким медијима, нажалост, објављује се само што иде у корист Албанцима, јер је њихов лоби веома јак“, ријечи су славне Шерон Стоун.

Извор: Независне