latinica  ћирилица
14/08/2017 |  20:04 | Аутор: РТРС

Британац у Хрватској возио без дозволе 244 км на сат!

Хрватска полиција одредила је новчану казну од око 1.500 евра 22-годишњем битанском држављанину који је на ауто-путу А3 Брегана - Загреб возио аутомобил 244 километара на сат и направио осам прекршаја.
 - Фото: илустрација
Фото: илустрација

Младић је заустављен док је ка Загребу возио БМВ британских регистарских таблица, кретао се брзином од 244 километара на сат, а није посједовао возачку дозволу, пренијела је Хина.

Утврђено је да је починио више прекршаја међу којима је пожуривање возила испред себе свјетлосним знацима, кретање без потребног размака, претицање камиона траком за заустављање возила у нужди, некоришћење показивача смјера.

Такође, није се обазирао на захтјев саобраћајне полиције изражен свјетлосним, звучним и знаковима помоћу свјетлеће стоп таблице, а казна му је изречена и јер се није престројавао из траке у траку уз претходну провјеру да то може учинити без опасности по друге учеснике у саобраћају.

Полиција му је издала обавезни прекршајни налог и изречена му је укупна новчана казна и привремено му је одузета путна исправа ради осигурања наплате новчане казне, наведено је у саопштењу хрватске полиције.

Извор: Агенције