latinica  ћирилица
15/08/2017 |  08:08 | Аутор: РТРС

Повољни услови за вожњу

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се овог јутра одвија без посебних ограничења и застоја, уз повољне услове за вожњу, док је на граничним прелазима појачана фрекевенција возила, али задржавања нису дужа од 15 до 30 минута.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Саобраћај је обустављен у улицама 27. марта и Српске војске у Бијељини, на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице, због изградње канализационе мреже.

Теретни саобраћај одвија се искључиво обилазницом, док се саобраћај путничких возила преусмјерава на градске улице и одвија се уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току су радови на изградњи вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој /дионица Бањалука-Прњавор/, због чега је петља "Маховљани" затворена за саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Због радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор измијењен је режим одвијања саобраћаја у зони укрштања са магистралним путем Бањалука-Прњавор.

Саобраћај се одвија у оба смјера са ограничењем брзине кретања возила до 20 и до 40 километара на сат, а могуће су и повремене обуставе саобраћаја због изласка грађевинске механизације на пут.

Ради постављања лед маркера у тунелима "Лакташи" и "Клашнице" на ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због радова на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, на локалитету Маховљанске петље, у времену од 23.00 до 5.00 часова долази до обустава саобраћаја у максималном трајању до 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта, која су ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због изласка механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу Прњавор-Станари, секција Прњаворска петља.

С циљем безбједног одвијања саобраћаја на аутопуту "9. јануар" Прњавор-Добој успостављен је посебан режим саобраћаја у подручју петљи "Прњавор" и "Јоховац".

На регионалном путу Површнице-Лопаре у току је санација клизишта због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У току су радови на изградњи пјешачке стазе на регионалном путу Драгаловци-Горња Вијака, у мјесту Драгаловци, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

Радови на реконструкцији пута изводе се на регионалном путу Братунац-Зелени Јадар, на подручју општине Сребреница.

Ради извођења радова на реконструкцији коловоза измијењен је режим саобраћаја на регионалном путу на подручју општине Сребреница.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево и дионици Укрина-Горња Вијака због активираног клизишта саобраћа се једном траком.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова обуставе саобраћаја трају 30 минута,а пропуштање возила 10 минута.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ /Црне Горе/ Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На подручју Федерације БиХ на магистралном путу Бугојно-Горњи Вакуф због радова на деминирању терена у мјесту Осојница, од 8.00 до 16.00 часова могу се очекивати повремене краће обуставе саобраћаја.

Краћи застоји могући су и на дионицама гдје се изводе санациони радови, као на путевима Маглај-Жепче, Доњи Вакуф-Травник, Тузла-Калесија и Буна-Столац.

За међународни промет возила привремено су отворени гранични прелази Дужи-Имотица, Орахов До-Слано и Хаџин Поток-Боговоља.

Извор: Срна