latinica  ћирилица
26/08/2017 |  21:43 | Аутор: РТРС

Приједор- Успјешно завршен 12. Бланик куп

Адриан Милишић из Аеро-клуба "Ливно" побједник је овогодишњег Бланик купа "Приједор 2017" који је данас одржан на Аеродрому Урије у Приједору.
Приједор - аеродром "Урије": 12. Бланик куп - Фото: СРНА
Приједор - аеродром "Урије": 12. Бланик купФото: СРНА

Побједници у екипној конкуренцији су чланови АК "Штип један" из Македоније.

Милишић је побједник и у летовима који су се бодовали за првенство БиХ као и Федерацију БиХ, док су екипно у обје ове категорје били најбољи чланови АК " Бихаћ један".

Побједник у конкуренцији Републике Српске је Мирко Милаковић из АК " Крило", а екипно АК "Приједор један".

Директор Купа Милан Марковић рекао је да су овом такмичењу у прецизном слијетању једрилицом на аеродрому "Урије" данас учествовало 35 такмичара односно 16 тимова из Македоније, Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе и БиХ.

- Све је протекло у најбољем реду, безбједност је била на завидном нивоу, а због врућине смо били приморани да правимо дужу паузу у најтоплијем дијелу дана - додао је Марковић.

Он је додао да је ово такмичење пилота, једино такве врсте у БиХ, у прецизном слијетању на двосједној вишенамјенски опремљеној једрилици "бланик Л-13" која се користи за обуку, тренажу, те спортско и акробатско летење.

Циљ такмичења је био да се једрилицом слети што ближе замишљеној линији, а свако заустављање прије или послије те линије носило је казнене поене.

Организатор купа је Аеро клуб "Приједор", а покровитељи Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта и град Приједор.

Извор: СРНА