latinica  ћирилица
30/08/2017 |  17:30 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

Градишка: Разговарано о новим пројектима "ПМП Јелшинград"

Начелник општине Градишка Зоран Аџић разговарао је данас са власником компаније "ПМП Јелшинград ФМГ индустрис" Луиђијем Поцом о реализацији новог пројекта ове групације, као и о сарадњи са Техничком школом Градишка.
Градишка: Зоран Аџић и власник "ПМП Јелшинград ФМГ Индустрис" - Фото: СРНА
Градишка: Зоран Аџић и власник "ПМП Јелшинград ФМГ Индустрис"Фото: СРНА

Аџић је рекао да ће општина изаћи у сусрет ПМП групацији која жели да изгради још једну халу у Градишци која ће омогућити повећање производње, а самим тим и отварање нових радних мјеста.

Након посјете Техничкој школи Градишка, Аџић је рекао да локална управа, ова образовна установа и привредни субјекти остварују добру сарадњу, те да се увођењем нових смјерова - техничара ЦНЦ и информационих технологија стварају кадрови који ће по завршетку школовања лакше доћи до запослења.

Власник компаније "ПМП Јелшинград ФМГ индустрис Градишка" Луиђи Поцо рекао је да ПМП групација 11 година привређује на продручју општине Градишка и има добру и коректну сарадњу са локалном администрацијом.

Поцо каже да ова компанија планира да прошири сарадњу са Техничком школом у Градишци.

Директор Техничке школе Градишка Владо Томић рекао је да су ученици ове школе дио практичне наставе изводили у "ПМП Јелшинград", гдје су се и запослили након завршетна школовања.

Томић каже да је увођење нових смјерова у Техничкој школи омогућено уз подршку локалне заједнице која је уложила око 36.000 КМ у опремање нових просторија.

У сарадњи са Машинским факултетом Бањалука, путем пројекта "Прилика плус", Техничкој школи обезбјеђени су ЦНЦ тренажери и опрема за хидраулику вриједности 60.000 КМ.

Извор: СРНА