latinica  ћирилица
02/09/2017 |  13:11 | Аутор: РТРС

Пројекција филма "Лица Лафоре" на Међународном конгресу у Барселони

На позив организатора 32. међунардног конгреса посвећеног борби против епилепсије, 2. септембра у Барселони одржана је прва пројекција филма "Лица Лафоре" аутора Дениса Бојића, рађеног у продукцији Радио -тлевизије Републике Српске.
Барселона - Пројекција филма "Лица Лафоре" -
Барселона - Пројекција филма "Лица Лафоре"

Пројекцији су присуствовали водећи свјетски епилептолози и истраживачи из области неурологије и породице из читавог свијета, чија су дјеца обољела од Лафоре.

Аутор филма Денис Бојић каже да су реаговања присутних на филм изнад свих очекивања и да су већ стигле понуде да филм буде приказан у Лос Анђелесу и Сан Франциску.

Интренационална лига борбе против епилепсије је најважнија свјетска организација љекара и истраживача посвећених борби против епилепсије.

" Прије свега ово је огромна част, али и успјех свих нас јер се први пут за 32 године, колико постоји ова организација, један дугометражни филм уврштава у званичну агенду.
Из Републике Српске долази моћна, универзална родитељска борба у којој породица Гајић спасавајући своју дјецу, истовремено спасава животе деце широм свијета.
Ово је прилика да сви присутни на овом конгресу виде глобални допринос породице Гајић и Републике Српске у борби против епилепсије. То је наша основна идеја коју преносимо."- истиче аутор.

На овом свјетском догађају присуствује више од 3.500 водећих стручњака из области неурологије.
Друго приказивање филма "Лица Лафоре" у Барселони, заказано је за 5. септембар.
Препознавање и приказивање филма на овако високом нивоу, доказ је да су се труд и рад породице Гајић и комплетне филмске екипе РТРС-а, исплатили.