latinica  ћирилица
11/09/2017 |  18:04 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

На женским торбама има више бактерија него у тоалету

Жене нигдје не иду без торбице и управо због тога су их стручњаци за домаћинство прогласили идеалним мјестом за бактерије. Према новом водичу Института "Good Housekeeping", у домаћинству постоји осам мјеста, односно предмета, на којима има више бактерија него у тоалету.
Женска торба - Фото: илустрација
Женска торбаФото: илустрација

Међу тим предметима су и четкице за зубе, даљински управљачи и пешкири из купатила. Док се санитарни, кухињски и други простори који се сматрају прљавим подручјима редовно чисте, друга, неочекиванија, мјеста и предмети изгледа захтијевају темељније чишћење.

"Мало је оних који сваке седмице имају времена да очисте све што је потребно, али и када имамо времена занемарујемо ствари које носе опасност", наводи се у извјештају.

Један од тих предмета је четкица за зубе на којој се скупљају бактерије из власникових уста и из ваздуха које потичу из оближње ве-це шоље. Магнет за бактерије су и даљински управљачи, тастатуре, екрани, пешкири, кухињске крпе, кућни љубимци, теписи и кухињске сунђери.

Како би спријечили ширење бактерија, стручњаци вам препоручују да торбицу никада не спуштате на под у ресторанима, возовима или тоалетима.

Такође, увијек би прије пуштања воде требало спустити поклопац на ве-це шољи, а четкица за зубе се прије коришћења треба потопити у воду за испирање уста.

Извор: РТС