latinica  ћирилица
14/09/2017 |  08:41 ⇒ 08:49 | Аутор: РТРС

Шта кућни послови које обављате говоре о вама?

"Срећници" који раде у кући три сата дневно морају да буду спремни на поражавајући биланс - осам година живота провешће у овим активностима.
Кућни послови - илустрација (фото: www.magicnobilje.com) -
Кућни послови - илустрација (фото: www.magicnobilje.com)

Колико минута сваког дана посвећујете кућним пословима?

Ако сте просjечан мушкарац, на бављење домаћинством ће вам "отићи" 1,4 часова дневно, док даме имају ту "привилегију" да на кување, чишћење и распремање троше 2,3 сата. "Срећници" који раде у кући три сата дневно морају да буду спремни на поражавајући биланс - осам година живота провешће у овим активностима. А ево шта о вама говори најмрскији кућни посао.

* Чишћење купатила - Спонтани сте и не подносите планирање, не разумijете људе који све своје обавезе записују у нотес и нигде не иду без календара. Такође, ако вам је важно да купатило буде на први поглед уредно, али вам се не мили рибање плочица, ви сте особа која обраћа пажњу на ширу слику, а не замара се детаљима.

* Распремање ормара - Дивите се људима који редовно склањају вансезонске ствари и ослобађају ормар за гардеробу која одговара тренутној сезони? Тако и сада обећавате да ћете спаковати љетње ствари у кутије, а на прве полице распоредити зимску гардеробу, али никако то не урадите. Код вас је све помијешано, али вас то не излуђује, што говори о вашој веселој природи.

* Брисање прашине - Опсесивно-компулсивни људи бришу прашину сваког дана, али ни то им није довољно, јер изгледа да кад год погледају комоде, оне нису потпуно чисте. Велика је шанса и да нису, па су људи који не подносе овај посао реалистични јер не желе да се боре са нечим што ће свакако однијети побједу.

* Усисавање - Методични људи обожавају усисавање јер оно подразумијева одмах видљив резултат. Избјегавање овог посла говори о умјетничкој природи која не трпи да понавља исте досадне покрете пола сата.

* Прање судова - Завидите Џејмију Оливеру који у спремању својих кулинарских мајсторија упрља мноштво судова не размишљајући о томе ко ће почистити. Ако бисте радије спремили три јела него опрали три тањира јер вас помисао на ово посљедње излуђује, креативни сте.

* Слагање веша - Неки људи воле цио процес око прања веша, од убацивања гардеробе у машину, преко качења, до пеглања. Али, ако вам је слагање веша након што се осушио бесмислено, значи да сте прагматични. Заиста, има нешто сизифовско у слагању веша, поготово ако је ријеч о стварима које ћете касније свакако пеглати.

* Распремање фрижидера - Звучи парадоксално, али ако вам је фрижидер стално у нереду и никако да га распремите, то је зато што се перфекциониста, па чекате прави тренутак да се ухватите у коштац са нередом, а тај тренутак никад не долази.

Извор: Новости