latinica  ћирилица
21/09/2017 |  10:51 ⇒ 19:49 | Аутор: РТРС

Саша Радуловић посредовао у формирању "РеСтарт Српска"

Лидер странке "Доста је било" Саша Радуловић посредовао је у формирању удружења "РеСтарт Српска", чији је циљ да руши актуелну власт у Републици Српској, сазнаје портал "Принцип".
Протести "РеСтарт" - Фото: РТРС
Протести "РеСтарт"Фото: РТРС

"РеСтарт Српска", удружење формирано прије готово годину дана са сједиштем у Бањалуци, најављено је као борац против партиократије, које је на страни владавине права, демократског и културног плурализма.

Према наводима овог портала, Удружење које преко ноћи нуди "оздрављење" друштва у Републици Српској посљедњих два-три мјесеца почело је са протестима против актуелне власти са појединим члановима ПДП-а, НДП-а и другим, према тајмингу који им је препоручен од налогодаваца и финансијера.

Тако је ово удружење, које предводе "амбициозни, и личне промоције и медија гладни новопечени бунтовници Стефан Благић и политолог Велизар Антић", почело да ради оно за шта су их у суштини и основали поједини страни фондови, и то посредством Саше Радуловића - лидера опозиционе странке у Србиј, наводи се у тексту под насловом "Након неуспјеха у Србији 'РеСтарт руши Српску".

Према истом извору, ријеч је о странци која је прерасла из покрета који се звао "Доста је било. Рестарт", а имао је за циљ рушење предсједника Србије Александра Вучића.

"Када је то пропало, Радуловић је прошле године помогао заинтересованим предводницима садашњег 'РеСтарта Српска' да ступе у контакт са међународним донаторима који иначе покушавају да прекрајају политичку мапу Балкана", пише "Принцип".

Према информацијама из Београда, "РеСтарт Српска" је у фази оснивања добијао 2.000 евра мјесечно, али је након неколико изведених протеста та цифра знатно повећана, наводи се у тексту.

"У Београду се прича да иза финансирања овог удружења стоји и Међународни републикански институт, као и још неке фондације", сазнаје овај портал.

Удружење "РеСтарт Српска" негирало је писање портала "Принцип" да је у формирању овог удружења посредовао лидер странке "Доста је било" Саша Радуловић и да су их финансирали међународни фондови, а чему свједочи, како наводе, салдо на њиховом рачуну који износи нула КМ.

Из "РеСтарта" наводе да никада ниједан фенинг ни од кога нису добили и да су на то поносни.

Извор: СРНА, Принцип