latinica  ћирилица
25/09/2017 |  17:43 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Црногорски покрет: Кривична пријава против митрополита Амфилохија

Црногорски покрет поднио је кривичну пријаву против митрополита црногорско-приморског Амфилохија Радовића због, како наводе, изазивања националне, расне и вјерске мржње.
Митрополит црногорско-приморски Амфилохије - Фото: СРНА
Митрополит црногорско-приморски АмфилохијеФото: СРНА

У пријави се наводи да је митрополит Амфилохије својим изјавама на литургијама у Црмници и Цетињском манастиру, 17, 19. и 21. септембра, починио кривично дјело.

"Радовић је починио кривично дјело повреде угледа народа, мањинских народа и других мањинских заједница јер је, повезујући Црногорце са воловима, који су синоним за малолумност и менталну заосталост, намјерно нарушио углед националног имена Црногорац", наводи се у пријави.

Истовремено је, како се истиче, Црногорце католичке и исламске вероисповести, као и атеисте, изложио увредама зато што нису крштени и миропомазани.

Изјавом у вези враћања крста на подгоричкој "Сат кули" увредио је муслимане и турску државу, с намјером да посије сјеме раздора између подгоричких муслимана и православаца, чиме је починио још једно кривично дјело изазивања националне, расне и вјерске мржње, кажу из Црногорског покрета.

Извор: РТС