latinica  ћирилица
04/10/2017 |  20:07 | Аутор: РТРС

Дачић: Србија неће ћутати на увреде и лажи Хрватске

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је да Србија не може ћутке да пређе преко увреда и лажи о српском народу које се чују у Хрватској.
Ивица Дачић - Фото: СРНА
Ивица ДачићФото: СРНА

Он је истакао да није добро што се жеља за добросусједским односима, која се често чује, не реализује у политичким активностима и што је дошло до одгађања посјете предсједника Србије Александра Вучића Хрватској.

Министар је рекао да су протеклих дана на рачун предсједника Србије из Хрватске дошле увреде. "Зар бисмо тако да градимо добре односе. Не мора ни да буде посете, ако је цена да ћутимо", додао је Дачић.

Дачић је подсјетио да је Србија више пута предлагала Хрватској да престане са оптужбама из прошлости, те да се формира заједничко тијело које ће се бавити отвореним питањима из прошлости, да се гледа садашњост и будућност.

Он је критиковао и ЕУ да се не оглашава када се износе лажи о Србима и Србији, преносе београдски медији.

Дачић је упитао како предсједник Србије може да оде у Загреб и слуша о великосрпској агресији, а да не пита предсједника Хрватске Колинду Грабар Китаровић где је 400.000 Срба који су 1991. године живели у Хрватској.

"Предсједник да иде у посјету, а они ће да усвајају закон у којем оптужују Србе из Хрватске да су извршили великосрпску агресију. Какво је то лицемерје", нагласио је Дачић.

Извор: СРНА