latinica  ћирилица
05/10/2017 |  23:01 ⇒ 23:01 | Аутор: РТРС

Њемачка и Енглеска избориле пласман у Русију

Вечерас су у Европи игране утакмице претпосљедњег, деветог кола, гдје се тражио расплет у квалификацијама за Свјетско првенство у групама Ц, Е и Ф.
Њемачка - Италија (Фото: epa/Vassil Donev) -
Њемачка - Италија (Фото: epa/Vassil Donev)

ГРУПА Ц

Азербејџан - Чешка 1:2,

Сан Марино - Норвешка 0:8,

Сјеверна Ирска - Њемачка 1:3.

У овој групи, Нијемци су убједљиво први и они су вечерас побједом над Сјеверном Ирском овјерили визу за Русију. Нијемци су головима Себастијана Рудија из Бајерна у другој и Сандра Вагнера у 21. минуту још у првом дијелу утакмице ријешили питање побједника. Ирцима остаје утјеха да су се пласирали у бараж. У другом дијелу побједу је овјерио Џошуа Кимичх, а дебакл је ублажио Џош Меганис.

У овој групи, још су побједе без резултатског значаја оствариле Чешка (2:1 над Азербејџаном) и Норвешка (7:0 над Сан Марином).

ГРУПА Е

Јерменија - Пољска 1:6,

Румунија - Казахстан 3:0,

Црна Гора - Данска 0:1

И у овој групи зна се путник за Русију, а то је Пољска, која је са 6:1, побиједила Јерменију у гостима. Пољацима је у задњем колу против Црне Горе довољан и бод за пласман на Мундијал.

Данци су у Подгорици славили поготком Кристијана Ериксена. Звијезда Тотенхема је постигао гол у 16. минуту сусрета и довео Данце на корак од баража, а вјероватно из трке за Русију избацио Црногорце.

ГРУПА Ф

Шкотска - Словачка 1:0,

Енглеска - Словенија 1:0,

Малта - Литванија 1:1

И Енглези, као и Нијемци сигурни су учесници предстојећег Мундијала. Њима је вечерас био довољан бод за пласман на Свјетско првенство и тај циљ су остварили. У лаганој утакмици против Словеније до побједе су дошли у другом минуту судијске надокнаде, када је гол постигао Хари Кин. Словачка, Словенија и Шкотска воде борбу за друго мјесто и пласман у бараж.

Извор: Агенције