X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Обавијест
12/10/2017 |  21:45 ⇒ 21:46 | Извор: РТРС

Њујоршке конобарице отпуштене због “путинбургера“ (ВИДЕО)

Двије раднице њујоршког ресторана “Луцис кантина ројал“ добиле су отказ након што су организовале акцију за рођендан предсједника Русије Владимира Путина.
Путинбургер у њујоршком ресторану (Фото: The Guardian) -
Путинбургер у њујоршком ресторану (Фото: The Guardian)

Оне су позвале РТ да сними репортажу о “путинбургеру“, који је наводно у јеловнику ресторана.

Новинар Алексеј Коваљов је након репортаже РТ провјерио да ли ово јело постоји у јеловнику и сазнао да се “путинбургер“ заправо не служи у ресторану.

На крају је телевизија РТ, која је објавила информације о јелу, била приморана да уклони видео, а запослене у ресторану које су учествовале у снимању и испричале о трогодишњој традицији “путинбургера“ добиле отказ.

Портал “Дожд“ потврдио је да се прича за њих завршила отказом.

Отпуштена Дарја Пауто рекла је да је она лично измислила сиже, а конобарица Тамара Илизарова је само учествовала у снимању.

Према Паутовој, идеја о рекламној акцији са “путинбургером“ договорена је са руководством ресторана, иако то тамо негирају, тврдећи да је Паутова само затражила дозволу да сними неки колаж за факултет.

Паутова је објаснила да су направљена само два хамбургера (од 5 одрезака и тежине око 1.952 грама - према години Путиновог рођења). Да ли их је заиста неко купио, Паутова не зна.

На крају је она изјавила да је сама обавијестила агенцију ТАСС о својој идеји, након чега су јој стигли новинари РТ, који су снимили причу која се потом проширила у свим федералним медијима.

Извор: Новости