latinica  ћирилица
23/10/2017 |  12:05 ⇒ 24/10/2017 | 08:12 | Аутор: РТРС

РТРС и Кустурица: Уговор о копродукцији серије "На млијечном путу" (ФОТО/ВИДЕО)

Генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић и прослављени српски режисер Емир Кустурица потписали су у Бањалуци уговор о копродукцији серије "На млијечном путу".
Потписан Уговор о копродукцији серије и филма "На млијечном путу" - Фото: РТРС
Потписан Уговор о копродукцији серије и филма "На млијечном путу"Фото: РТРС

У процесу рада на истоименом филму снимљено је знатно више материјала, од приказаног у самом филму, тако ће у пет епизода серије у копродукцији РТРС-а бити испричана цијела прича у којој главни женски лик тумачи славна Моника Белучи.

- Изузетно сам срећан што ће један филм из мукотрпног процеса стварања, приликом којег је снимљено пет пута више материјала од његовог трајања, сада доживјети и причу кроз серију - рекао је Емир Кустурица.

Уговор о копродукцији серије и филма "На млијечном путу"

- РТРС производи серије, али ово је практично прва интернационална серија коју ова кућа производи, а која између осталих има и глумачка имена попут Монике Белучи. То су имена која гледаоци желе да виде и пројекти које телевизија жели да продуцира - напоменуо је прослављени режисер.

Филм је, каже Кустурица коштао 7,5 милона евра, а РТРС је по разним основама од почетка снимања уложио 250 хиљада. РТРС ће добити право да серију насталу по филму прода у земљама у окружењу и имаће право на неограничен број приказивања серије, наводи Кустурица.

Генерални директор РТРС Драшко Милиновић рекао је да је поносан што је наша медијска кућа од самог почетка дио овог пројекта.

Драшко Милиновић и Емир Кустурица

- Развијамо наш програм у смисли развоја документарног и играног филма, као и играних серија, а "шлаг на торту" је прилика за сарадњу са режисерима попут Кустурице - рекао је Милиновић.

Снимање филма "На млијечном путу" трајало је три године, а сниман је у Херцеговини, у Требињу, Билећи и Невесињу. Истоимена серија требало би да буде спремна за емитовање почетком наредне године.


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС


Фото: РТРС