latinica  ћирилица
25/10/2017 |  18:04 ⇒ 21:28 | Аутор: РТРС

Бањалука: Радник у студентској служби сексуално узнемиравао студентице (ВИДЕО)

Несвакидашњи скандал на Технолошком факултету у Бањалуци. Студенткиње су оптужиле радника у студентској служби за сексуално узнемиравање. Незванично, ријеч је о Велимиру Балабану, референту за студенстка питања. Цијели случај Унија студената пријавила је Тужилаштву.
Технолошки факултет, Бања Лука - Фото: РТРС
Технолошки факултет, Бања ЛукаФото: РТРС

Велимир Балабан је наводно студенткињама Технолошког факултета слао непримјерене поруке и, у замјену за пријаву испита, захтијевао пољубац. Случај можда не би био ни откривен да Унија студената није организовала Форум, питајући студенте с којим проблемима се сусрећу. Тада су, каже предсједник Уније Ратко Савић, чули за овај проблем, али и за случајаве корупције и сексуалног напаствовања.

“Ми смо све то пријавили надлежним органима. Генерално, студенти се плаше да о овоме говоре и ми кроз овакве форуме покушавамо да их охрабримо да иступе и проговоре о овим проблемима”, рекао је Савић.

Прозвани Балабан одраније је познат по сличним скандалима на Машинском факултету, због чега је и премјешетн на Технолошки. РТРС је покушала да чује и његову страну приче. Међутим, Балабан није ништа хтио да каже и замолио је да га назовемо за 10-15 минута. Више се није јављао.

Са случајем је упознат и декан овог факултета Љиљана Вукић. Каже да је Балабан користио ресурсе факултета да би дошао до бројева и личних података студенткиња. Против њега је покренут дисциплински поступак, а када је примијетио да је откривен, каже Вукићева, отишао је на боловање.

"Реаговали смо пар пута кроз јавне опомене. Међутим човјек је такав. Он је човјек у зрелим годинама, има кћерку стару као наше студентице. Ја немам ријечи због тога, сви смо овдје на неки начин узнемирени", рекла је Вукићева.

На факултету кажу да о кадровима не одлучују они, већ Универзитет. Надају се да ће цијели случај бити ријешен.