latinica  ћирилица
05/11/2017 |  17:04 ⇒ 17:07 | Аутор: РТРС

Саудијски принчеви у "притвору" у луксузном хотелу?

Хотелски ланац Риц Карлтон саопштио је да "процјењује ситуацију" у свом хотелу у саудијској престоници Ријаду, након што су се појавиле информације да су у њему смјештени неки од притворених у таласу хапшења принчева и бивших и актуелних владиних званичника Саудијске Арабије.
Саудијски принчеви у „притвору“ у луксузном хотелу у Ријаду? - Фото: РТС
Саудијски принчеви у „притвору“ у луксузном хотелу у Ријаду?Фото: РТС

Портпаролка ланца луксузних хотела Сара Вокер-Кер одбила је да разговара о томе шта се дешава у хотелу, наводи АП. Агенција преноси да се наводно у том хотелу налазе неки од 11 принчева и 38 бивших министара, замјеника министара и пословних људи, а да су од јутрос прекинуте телефонске везе са хотелом.

Неименовани саудијски безбејдносни званичник изјавио је раније за АП да притворенике, укључујући принца Алвалида бин Талала, држе у хотелима са пет звјездица широм Ријада, у оквиру акције хапшења у борби против корупције.

АП наводи да је државни тужилац Саудијске Арабије шеик Сауд ал Моџеб рекао да се према свим осумњиченима "поступа на исти начин као и са било којим другим саудијским држављанином".

Саудијски милијардер, принц Алвалид бин Талал, ухапшен је у великој акцији полиције против корупције, на чијој мети се нашло десетине принчева и министара владе.

Запослени из Кинг холдинг компаније коју принц Алвалид води потврдио је агенцији АП да је принц ухапшен током ноћи.

Принц Алвалид је један од најбогатијих људи на Блиском истоку, а инвестирао је у компаније као што су Твитер, Епл, Ситигруп, итд. У Саудијској Арабији познат је да се залаже за већа права жена.

Влада Саудијске Арабије за сада је само саопштила да је истрага против корупције у току.

Извор: Танјуг