latinica  ћирилица
15/11/2017 |  19:07 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Бањалука добија свјетски бренд из хотелијерства (ВИДЕО)

Бањалука и Република Српска добиће први интернационални брендирани хотел – Корт-јард бај Мериот. Франшизни уговор за његово отварање потписали су представници "Мериот интернешенала" и бањалучке фирме "ММИ развој пројеката".
Хотел "Мериот" - Фото: РТРС
Хотел "Мериот"Фото: РТРС

Након 13 европских градова у овој години, и Бањалука је на мапи највећег свјетског хотелског бренда "Мериот". Хотел са 4 звјездице, по свјетским стандардима, 118 соба, савременом мултимедијалном салом, велнес и спа центром, своја врата отвориће 1. маја 2019. године.

"Отворили смо разговоре са већим бројем хотелских ланаца у Бањалуци. Након преговора, ми смо изабралу оног који је највећи и који је пружио најбоље услове за отварање франшизно уговора и хотела у Бањалуци", рекла је директорка ММИ развој пројеката Нада Кузмановић.

Ланац "Мериот интернешенал" има 6 200 хотела у 125 земаља свијета. Само у категорији кортјард, какав ће бити хотел у центру града на Врбасу, има 1200 хотела. 

"Он се првенствено обраћа модерним пословним гостима, што сматрамо да Бањалуци фали". изјавила је регионални потпредсједник Мериота Силвија Ловрета.

"Град ће са своје стране промовисати оно што је препознато као бренд, а то су адреналински спортови, манифестације и догађаји, дијелом историјске знаменитости, а ово је незаобилазан партнер да наше име буде присутно у цијелом свијету", нагласио је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Хотел ће запошљавати 50 радника. За све њих биће обезбијеђена обука и континуирани тренинг у складу са Мериот стандардима.