latinica  ћирилица
18/11/2017 |  13:10 ⇒ 13:16 | Аутор: РТРС

Погодио је Трампову побједу, а за 2018. предвиђа...

Прошле године погодио је да ће на америчким изборима побиједити Доналд Трамп. Крег Хамилтон Паркер, самозвани британски видовњак који је предвидио побједу Доналда Трампа на америчким предсједничким изборима, објавио је своја предвиђања за 2018. годину.

Према његовим прогнозама, свијет очекује једна од најтурбулентнијих година у посљедње вријеме.

Своја предвиђања подијелио је у пет категорија:

1. Климатска предвиђања

Вулкан Везув ће прорадити, због чега ће бити неопходна евакуација Напуља. Јак земљотрес погодиће Нови Зеланд. Свијетом ће се ширити пожари и рекордан број урагана.

2. Политичка предвиђања

Сјевернокорејског лидера Ким Џонг Уна свргнуће народ, а он ће највјероватније побјећи у Кину. Америка ће бити уплетена у скандал масовне преваре у пословању криптовалуте биткојн. Терористи ће се обрушити на једну од европских престоница, и то ваздушним хемијским нападом.

3. Економска предвиђања

Велика банкарска криза погодиће Италију. Због јаког пада курса евра, доћи ће до великих нереда широм Европе. Послије Велике Британије, из Европске уније изаћи ће и Италија и Данска.

4. Предвиђања за Сједињене Америчке Државе

Пропашће покушај опозива Доналда Трампа, а он ће постати још популарнији. Умјесто зида према Мексику, границу ће надзирати дронови и сензори. Велики пожар задесиће Лас Вегас.

5. Предвиђања за Велику Британију

Због "брегзита", Жан-Клод Јункер ће се повући из политике. Лабуристички вођа Џереми Корбин изгубиће популарност, а Тереза Меј ће остати премијер. Принц Хари ће се вјерити. Биће основана нова политичка странка, али ће бити настављени и терористички напади.

Извор: Блиц