latinica  ћирилица
26/11/2017 |  13:34 ⇒ 27/11/2017 | 10:22 | Аутор: РТРС

У Сарајеву ће запослити 2.000 људи да би рушили Српску (ВИДЕО)

У безбједносним структурама на бх. нивоу у наредном периоду биће запослено 2.000 људи који ће радити на рушењу Републике Српске, тврди предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Након информације да је лидер СДА Бакир Изетбеговић организовао обуку за 9.000 припадника и тако формирао тајну војску, Уједињена Српска има сазнања да је ријеч о људима који су преко Савеза босанских џемата и војног крила СДА, придружени свим институцијама БиХ.

Ријеч је о много више од 9.000 људи; нису тајна организација, већ паралелни систем власти који ради у интересу бошњачког народа, тврди Ненад Стевандић. Селекцију људи који господаре институцијама заједничких органа је, каже, извршила СДА. 

- Хиљаду и по људи ће бити запослено од стране СДА, а 500 од СЗП. Ових 1.500 радиће против Републике Српске, а ових 500 од СЗП ће радити против Милорада Додика. Што вам се на крају сведе на исто - навео је предсједник Уједињене Српске. 

Коментаришући изјаве из СДС-а да се само чека сигнал ДНС-а за Стевандићеву смјену, први човјек Уједињене Српске поручује да његова позиција и позиција странке не зависе од функције коју он обавља. Евидентно је, каже, да СДС на тај начин тражи савезнике, јер је први прозрео њихове намјере на нивоу БиХ.

- Што се тиче ове свађе са господином Павићем, ја се надам да ће то бити с његове стране схваћено да је ипак било претјерано и да људи по општинама могу да иду у партију коју желе. У Уједињену Српску људи иду, јер се ту добро осећају и јер је екипа бржа и боља, а не зато што ми можемо нешто да понудимо - рекао је Стевандић.

Стевандић подржава сједницу Комисије за израду споразума о међусобним односима политичких субјеката у Српској, која ће сутра бити одржана у Бањалуци. Подсјећа да је његова странка раније позивала на такву врсту дијалога.