X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
27/11/2017 |  11:10 | Извор: РТРС

Саудијска Арабија забрањује селфије

Посјетиоцима и ходочасницима Велике џамије у Меки и Пророкове џамије у Медини биће забрањено да се фотографишу и да снимају видео клипове на та два света мјеста.
Саудијска Арабија забрањује селфије (фото: Thinkstock ) -
Саудијска Арабија забрањује селфије (фото: Thinkstock )

Власти Саудијске Арабије одлучиле су да више не дозвољавају сликање селфија на та два најсветија мјеста у исламу, како би спријечиле беспотребно узнемиравање оних који тамо желе да бораве у миру и без икаквог скретања пажње, преноси РТ.

Припадници обезбјеђења два светилишта су се и раније "неријатељски односили" према посјетиоцима и ходочасницима који су тамо фотографисали. Сада, када су селфији и званично забрањени, чуварима је наређено да "уколико буде потребно, конфискују фотографије и камере", наводи лист "Џакарта пост".

Саудијска Арабија има "компликован однос" са селфијима, будући да је један високи вјерски званичник овај популарни вид фотографсања окарактерисао као појаву "која се шири међу људима који би вољели да се допадну западњацима".

Он је чак изјавио и да ће фотографисање бити у потпуности забрањено, уколико, из неког разлога, није неопходно.

Саудијски принц Мохамед бин Салман у октобру се нашао "на тапету" због своје озбиљне "селфи маније", пошто је у једном дану фотографисао и на свој Инстаграм профил поставио више од 500 селфија у року од два сата.

Извор: Б92