latinica  ћирилица
28/11/2017 |  18:01 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Анка Крнета из Драготиње чудом преживјела залутали метак (ВИДЕО)

Анка Крнета из Горње Драготиње код Приједора успјешно се опоравља након што је прије два мјесеца тешко рањена залуталим метком док је са мужем радила у башти поред куће. Чудом је преживјела, а ни данас није могуће утврдити одакле је метак стигао.
Анка Крнета - Фото: РТРС
Анка КрнетаФото: РТРС

Сличне ситуације нису ријеткост на прославама крсних слава, рођендана, божићних и новогодишњих празника.
Одједном, такорећи „из ведра неба“, пензионерку Анку Крнету је прије два мјесеца, док је са супругом у башти вадила циклу, „покосио“ залутали метак. Погодио је у леђа и стигао до грудног коша, удаљен свега пола центиметра од срчане аорте.

Након рањавања хитно је оперисана у Универзитетском клиничком центру Републике Српске у Бањалуци.

"Била сам сагнута и у том положају ме је метак ударио у леђа. То је изгледало као да је са дрвета нешто пало и ударило ме. Да сам била усправљена, сигурно би ме ударило у главу", прича Анка.

Анка је чудом преживјела. Судбина је хтјела да залутали метак није повриједио ниједан од виталних органа.

Њен супруг Драго каже да је то је био метак пушке М48 који је дошао вјероватно са западних крајева

Ипак, није могуће утврдити одакле је стигао метак.

Ово није јединствен случај. Према подацима Полицијске управе Приједор, у посљедњих десет година евидентирала су четири случаја рањавања лица залуталим зрном метка. На срећу, инциденти су се завршили са лакшим тјелесним повредама.

У сусрет предстојећим славама и празницима, из полиције апелују на грађане да не користе ватрено оружје и пиротехничка средства, а уколико такви случајеви буду евидентирани, ПУ Приједор ће предузети све мјере у складу са законом.

До оваквих несрећа најчешће долази на прославама. Метак испаљен у ваздух, мора негдје завршити. Шта ако то не буду дрво или земља, већ човјек? Вриједи ли онда такав начин прославе?