X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Хотел Вавилон
05/12/2017 |  08:21 ⇒ 15:45 | Аутор: РТРС

Сарајево: Додик помогао донаторску ноћ "Осмијех сваки дан" (ВИДЕО)

Предсједник Милорад Додик учествовао је у хуманитарној акцији "Осмијех сваки дан" и донирао 20.000 марака Удружењу "Срце за дјецу која болују од рака" које је у сарадњи с Америчком трговачком комором у БиХ организовало донаторско вече. Прикупљена средства биће употребљена за рад Родитељске куће која је други дом малим херојима и њиховим родитељима док се боре против опаких болести.
Сарајево: Донација Предсједника Републике Српске дјеци обољелој од рака - Фото: РТРС
Сарајево: Донација Предсједника Републике Српске дјеци обољелој од ракаФото: РТРС

Болест не бира ни вјеру, ни нацију, нити боју коже. Када су дјеца у питању, солидарност, подршка и велоко срце увијек дођу до изражаја. Ово није први пут да предсједник Српске помаже обољелој дјеци у Федерацији БиХ и овај пут су донирана значајна средства која ће помоћи малишанима у излијечењу од ове опаке болести.

Фикрет Кубат, потпредсједник и пројект-менаџер Удружења за обољелу од рака ФБиХ изјавио је да су били позитивно изненађени што је предсједник Српске Милорад Додик финансијски помогао изградњу родитељске куће са 50.000 марака и додао да се та подршка наставила и синоћ када је уручио 20.000 марака.

Адекватно лијечење и третман малишана врло битан континуитет, а све с циљем да лијечење буде успјешно. Родитељска кућа, као и само удружење, егзистира захваљујући филантропском сензибилитету појединаца и дијела друштвених структура. Подршка и помоћ раду долазе у различитим временским интервалима.

Родитељска кућа је намијењена за смјештај дјеце обољеле од малигних обољења и њихових родитеља који долазе ван Кантона Сарајево.