latinica  ћирилица
18/12/2017 |  20:21 ⇒ 20:21 | Аутор: РТРС

Пентагон ипак јурио званично "непостојећи" НЛО (ВИДЕО)

Након што је признао постојање тајног програма за истраживање неидентификованих летећих објеката (НЛО), Пентагон је објавио и снимак једног од необјашњених сусрета морнаричких пилота и НЛО-а.
Објављен снимак НЛО - Фото: Screenshot/YouTube
Објављен снимак НЛОФото: Screenshot/YouTube

Командант Дејвид Фрејвор и поручник Џим Слејт су једног дана 2004. године летели авионом Ф/А-18Ф на стандардној мисији изнад обала Сан Дијега, када их је контактирао официр са брода У.С.С. Принстон и замолио их да истраже непознати лебедћи објекат изнад мора.

Према ријечима Фрејвора, официр им је рекао да је тај брод већ двије недеље пратио мистериозну летјелицу. Објекат би се најприје појавио на висини од око 24.000 метара, да би затим брзо летио ка мору и зауставио се на око 6.000 метара и лебдио. Била је бјеличаста, дугачка око 12 метара и овална, рекао је Фрејвор.

Он је рекао да је летјелица "скакутала неправилно" и да се није кретала у неком одређеном правцу. Фрејвор је полако кружно спуштао авион како би боље погледао објекат, али је онда НЛО почео да се диже ка њему. Међутим, када је Фрејвор убрзао право ка објекту, он је промијенио правац и нестао.

"Убрзао је као ништа што сам икада видио. То ме је баш зачудило", рекао је он.

Иако не зна о чему се радило, он је знао да на летјелици није видио ни крила, ни елисе, а да је била свакако бржа од ловаца Ф-18. Како је рекао, док су поново разговарали са бродом, официр им је јавио да су поново угледали објекат, а Фрејвор није могао да вјерује да је тај НЛО могао за тако кратко вријеме да превали толики пут.

Пентагон је признао да је у току пет година спроводио тајни програм истраживања о НЛО-у, који је окончан 2012. године када су амерички званичници одбране ријешили да се више фокусирају на друге приоритетније програме. За програм назван "Напредни програм за идентификацију пријетњи из свемира" у тајности је одвајано 22 милиона долара годишње.

Извор: Блиц