latinica  ћирилица
20/12/2017 |  12:31 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Нове муке за неславно дрво: "Шугавко" завршио на суду

Случај неугледне римске новогодишње јелке добиће судски епилог јер је координација удружења за заштиту потрошача од суда за јавну потрошњу затражила истрагу о могућем расипању градског новца на божићну декорацију која је разочарала Римљане.
Божићно дрвце у Риму (Фото: faH) -
Божићно дрвце у Риму (Фото: faH)

Спорна 21 метар висока јелка, довезена у Рим с Доломита, изазвала је талас критика међу становништвом, нарочито због бљештавих, раскошних јелки које су постављене у Милану, вјечитом супарнику Вјечном Граду.

Удружења траже покретање истраге како би се утврдило да ли је набавком овог дрвета нанесена штета јавном буџету, односно да ли је новац утрошен на штету других услуга и потреба јавности.

Римска јелка наводно је без јавног конкурса купљена за 48.000 евра, што је скоро трипут више у односу на прошлу годину, тврде римски грађански активисти.

Удружења потрошача су осим истраге затражила и уклањање "очигледно мртве јелке која представља срамотан призор за грађане и туристе" с трга у центру Рима.

Градску новогодишњу јелку, постављену на римском Тргу Венеција, Римљани упоређују са четком за чишћење тоалета, па су је стога назвали "Шугавко".

"Шугавко", који већ има свој налог на Твитеру, предмет је бројних спрдњи на друштвеним мрежама. "Имам више пратитеља него гранчица", само су неки од твитова којима се исмијава ово дрво.

Извор: Хина