latinica  ћирилица
21/12/2017 |  15:38 ⇒ 15:46 | Аутор: РТРС

Именовани носиоци правосудних функција

Високи судски и тужилачки савјет БиХ именовао је данас, другог дана засједања, носиоце правосудних функција у БиХ, који ће на дужност ступити 1. фебруара 2018. године, саопштено је из ВСТС-а.
ВСТС - Фото: РТРС
ВСТСФото: РТРС

Зорица Гогала именована је на функцију додатног судије Врховног суда Федерације БиХ, Иванка Копилаш за предсједника Општинског суда у Широком Бријегу, а Ибрахим Бубић на функцију предсједника Општинског суда у Живиницама.

На функцију предсједника Општинског суда у Тешњу именован је Здравко Поповић, судије у Општинском суд у Санском Мосту Ивана Калинић Илинчић, а судије у Општинском суду у Бугојну Небојша Врховац.

Нина Раткушић и Сеад Делалић именовани су за судије у Општинском суд у Мостару, Фахира Алић за судију у Општински суд у Тузли, Аида Пезер-Алић за судију у Општинском суду у Зеници.

На функцују судије у Општинском суду у Љубушком именован је Харис Јакић, судије у Општинском суду у Широком Бријегу Ален Џаферагић, те на функције додатних судија у Општинском суду у Сарајеву Амра Бегић и Бојан Миралем.

При доношењу одлуке о именовању, ВСТС БиХ је узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, као и способности да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обављају дужности у оквиру функције за коју се пријављује, наводи се у саопштењу.

Извор: СРНА