latinica  ћирилица
25/12/2017 |  07:57 ⇒ 21:10 | Аутор: РТРС

У Власеници поново осванули леци поводом хапшења Срба (ФОТО/ВИДЕО)

У Власеници су поново осванули леци, поводом недавног хапшења команданта Власеничке бригаде Миле Косорића и његових сабораца Раде Гарића и Момчила Тешића, осумњичених за ратни злочин у мјесту Луке. За сутра су, у Власеници, најављени скуп и шетња подршке ухапшеним Србима.
Власеница, плакати подршке - Фото: РТРС
Власеница, плакати подршкеФото: РТРС

На лецима неименованих аутора, симболичног наслова "Вријеме истине", између осталог је исписано да је грађане Власенице узнемирило хапшење најбољих синова ове земље, али и разоткрило највеће српске издајнике. У посљедњем пасусу, аутор летка поручује да грађани Власенице очекују одговоре на постављена питања. 

Због хапшења тројице Срба и подизања оптужница, сутра ће у Власеници, на Тргу српских бораца у 15 часова и 15 минута бити организован скуп подршке и мирна протестна шетња од Светосавске до улице Илије Бирчанина. 

Организације проистекле из одбрамбено-отаџбинског рата истичу да скуп организују поводом подизања оптужница, хапшења недужних припадника борачких категорија и примјене прекомјерне силе од стране СИПА-е.

"Овом приликом позвао бих све грађане општине Власеница, без обзира, да дођу, да увеличају овај јавни скуп и покажу на тај начин пуну подршку нашим српским борцима", рекао је предсједник Борачке организације Власеница Споменко Стојшић.

"Тражимо правду и истину за све, да сви равноправно одговарају за учињене злочине, јер за Србе још нико није одговарао на овим просторима, због чега су наше жртве понижене", додала је предсједница Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Власеница Нада Нинић.

Организатори сутрашњег окупљања очекују и подршку представника борачких организација из сусједних општина и градова.

Леци у Власеници (Фото: РТРС)

На лецима је исписано сљедеће:

"Вријеме истине!

Грађане Власенице узнемирило је хапшење најбољих синова ове земље, али и разоткрило највеће српске издајнике против којих смо изнијели тешке и озбиљне оптужбе.

Ми, поменутим издајницима нудимо прилику да докажу да су наше тврдње неистините након чега ћемо јавно да им се извинимо или заувијек обиљежимо као највеће изроде.

Господо издајници, да ли ако сте часни људи желите доказати да то заиста јесте?

Да ли сте спремни одговорити на сљедећа питања? Најмјеродавније је на полиграфу који је актуелан у Подрињу задњих година.

Леци у Власеници (Фото: РТРС)

Да ли сте ви, Милоше Лакићу, Остоја Драгутиновићу и Драгославе Тодоровићу на Дрецељ отишли плавим голфом 2 код усташког крвника Насера Орића?

Да ли си ти Радомире Стевановићу на тај састанак дошао преко Олова са радног мјеста из Сарајева?

Да ли сте нудили Орићу 90 хиљада КМ да сруши скупштинску већину тако што ће присилити Шевку Гобељића и данас покојног Сакиба Зубовића да пређу на страну одборника СДС-а?

Да ли сте ручали са крвником након састанка а затим у Власеници коментарисали да на имању има према његовим ријечима 57 надзорних камера?

Да ли знате да је Насер Орић одговоран за смрт 3500 Срба у Подрињу?

Да ли бисте због грађана Власенице који су вам указали повјерење ове тврдње демантовали на полиграфу и зашто никад не би?

Грађани Власенице очекују одговоре! У борби за истину нас неће зауставити нико. Понајмање издајник Драган Мектић и пијаница Александра Пандуревић. Неће ни демонстрација силе од стране СИПА-е коју планирате наредних дана да бисте убили истину у Власеници".

Леци у Власеници (Фото: РТРС)