latinica  ћирилица
28/12/2017 |  13:34 ⇒ 18:46 | Аутор: РТРС

ИРБ: Уговори за пројекте за осам локалних заједница

Директор Инвестиционо-развојне банке Републике Српске Снежана Вујнић потписала је данас у Бањалуци, уговоре са представницима осам локалних самоуправѕ о додјели бесповратних средстава у износу од 1.023.700 КМ у оквиру финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја.
Бањалука - ИРБ - локалне заједнице - Фото: СРНА
Бањалука - ИРБ - локалне заједницеФото: СРНА

Вујнићева је истакла да су бесповратна средства добиле општине које су доставиле најквалитетније пројекте интегрисаног и одрживог локалног развоја.

"Финансијски механизам успоставила је Влада Републике Српске са Развојном агенцијом Швајцарске и УНДП-ом, а средства су одобрена за осам пројеката", рекла је Вујнићева.

Начелница општине Калиновик Милева Комленовић нагласила је да је ова општина добила средства за реализацију пројекта "Унапређење самоодрживости узгајивача преживара - оваца".

"Калиновик је мала локална заједница и бесповратна средства ће нам много значити у реализацији пројекта, чиме ће бити побољшано пословно окружење. Реализацијом пројекта предвиђено је запошљавање 11 лица", додала је Комленовићева.

Савјетник за локалну управу у УНДП-у Алдин Међедовић каже да је средства за пројекат "Локални интегрисани развој" обезбиједила ЕУ.

Извор: СРНА