latinica  ћирилица
03/01/2018 |  15:16 ⇒ 04/01/2018 | 08:21 | Аутор: РТРС

Градња болнице у Источном Сарајеву тече планираном динамиком (ВИДЕО)

Изградња новог објекта Болнице Источно Сарајево одмиче планираном динамиком – груби грађевински радови су завршени, на рeду су инсталатерски, машински и електрорадови.
Болница И. Сарајево - градилиште - Фото: РТРС
Болница И. Сарајево - градилиштеФото: РТРС

Задовољан је и ресорни министар Драган Богданић, који је посјетио градилиште, а извођач поновио да ће сви радови бити завршени у задатом року – октобру ове године.

Груби грађевински радови су готови - свих десет и по хиљада квадратних метара је избетонирано, у току су радови на преградама и инсталацијама.

Горан Тодоровић, директор Јавне здравствене установе болнице Источно Сарајево казао је да радови напредују планираном динамиком.

- Крајем прошле године и на почетку 2018. године улазимо у једну нову грађевинску фазу, а то су унутрашњи радови - истакао је Тодоровић.

Власник групације „Марковић-инвест“ Раде Марковић рекао је да ће браварија бити завршена до 31. јануара.

- Објекат ће бити затворен, тако да могу кренути инсталатерски и остали електро и машински радови. У октобру ће бити завршени сви радови што се тиче болнице Источно Сарајево - казао је Марковић.

Да ће се до краја октобра у нови објекат преселити пацијенти, очекује и ресорни министар Драган Богданић, који подсјећа да је ријеч о пројекту "кључ у руке".

- Наглашавао сам више пута да је ово посебан пројекат гдје смо обухватили све, од медицинске опреме, санитетских возила, намјештаја, па до постељине и есцајга. Што се тиче здравствених радника, мислим да ће бити довољно квалитетног кадра - навео је Богданић.

Изградња болнице у Источном Сарајеву наставак је улагања Владе Републике Српске у здравствени сектор на подручју Сарајевско-романијске регије.

Сташа Кошарац, предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому ПС БиХ сматра да је ово круна оног што је потребно грађанима Источног Сарајева.

- Очекујем да ће се заједно са Владом Српске и локална заједница укључити, како би успјели да обезбиједимо што квалитетнији здравствени кадар у Источном Сарајеву. То је једна од кључних потреба да се на том нивоу развија болница у овој општини - наводи Кошарац.

Сличног мишљења је и Соња Караџић Јовичевић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске, која каже да смо  коначно при крају пута, те да је много тога урађено.

- Наравно остаје још много да се уради, грађани Источног Сарајева коначно ће добити болницу достојну човјека, без обзира да ли се ради о пацијенту, запосленима или посјетиоцима - рекла је Караџић Јовичевић.

Вриједност нове болнице у Источном Сарајеву процијењена је на 46,5 милиона марака без ПДВ-а, а камен-темељац положен је 7. јула прошле године.