latinica  ћирилица
08/01/2018 |  11:05 ⇒ 13:26 | Аутор: РТРС

Додик: Воља народа се не може поништити административном мјером

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да су само наивни могли да вјерују да се воља једног народа, кроз историјску тежњу за слободом и стварањем Републике Српске, може поништити једном административном мјером.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Коментаришућу данашњи састанак у Бањалуци представника бошњачких политичких партија на којем ће, како је најављено, бити указано на одлуку Уставног суда БиХ о прослави 9. јануара као Дана Републике Српске, Додик је истакао да је Уставни суд политички на којем се одлуке доносе прегласавањем.

"Три странца и два Бошњака, који су на страни политичке злоупотребе Уставног суда, прегласавањем су деградирали снагу тог суда, али Република Српска је својим законом и спроведеним референдумом јасно прецизирала и показала шта је воља овог народа", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је нагласио да, без обзира на политичке разлике између партија са сједиштем у Републици Српској или представника тих партија као носилаца власти, нико није изостао на полагању вијенаца погинулим борцима поводом Дана Републике.

"То говори о окупљању око идеје која се зове Република Српска и то неће престати", поручио је Додик.

Предсједник Српске истиче да су ове годину на прославу Дана Републике позвани и амбасадори, од којих ће неки доћи, неки не, али од којих су се неки дрзнули да пишу шта власт у Српској треба да ради.

"Једна од амбасадорки, која није Американка, написала је како ми треба да одустанемо од 9. јануара. То је исто као кад бих је написао да у њеној земљи треба да одустану од дана републике", навео је Додик.

Потпредсједник Републике Српске Рамиз Салкић заказао је за данас у Бањалуци састанак са посланицима Коалиције "Домовина" у Народној скупштини Српске и бошњачким делегатима у Вијећу народа, на којем ће заузети став о прослави Дана Републике Српске.

Извор: СРНА