latinica  ћирилица
10/01/2018 |  10:41 | Аутор: РТРС

Вишеград- Ћуприја у мраку због ТИКЕ

Расвјета на мосту Мехмед паше Соколовића у Вишеграду није у функцији од краја августа прошле године због квара чија је поправка у надлежности Турске развојне агенције /ТИКА/, потврђено је у општини Вишеград.
Вишеград - Ћуприја на Дрини - Фото: РТРС
Вишеград - Ћуприја на ДриниФото: РТРС

Из општине Вишеград наводе да је комунално предузеће "Комуналац" утврдило да је до квара дошло од трафоа до крајњег потрошача рефлектора, што није у надлежности ове локалне заједнице већ ТИКЕ.

- У више наврата смо указивали да реконструкција ћуприје није квалитетно урађена, а то се односи на освјетљење и завршетак мермерних плоча због којих су грађани у опасности. Међутим, нисмо добили потврдан одговор о исправљању недостатака - наводе у општинској управи Вишеград.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да бројни туристи који долазе у Вишеград указују да је потребно ријешити проблем са освјетљењем ћуприје.

- У Вишеграду је боравио туриста из Ирске, који је дошао да сними ћуприју у свим временским условима и током цијелог дана, али због недостатка освјетљења није могао да снима у вечерњим часовима - додала је Тодоровићева.

Она је апеловала да се радови на мосту што прије заврше како би ћуприја спремно дочекала нову туристичку сезону.

Санација моста Мехмед паше Соколовића, изграђеног 1577. године, почела је 2013. године, а финансира га је Турска развојна агенција са десет милиона КМ.

Извор: СРНА