X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/01/2018 |  07:56 | Извор: РТРС

Опрез-мокри и клизави коловози

У Републици Српској саобраћај се одвија по претежно мокром и клизавом коловозу, у вишим предјелима има поледице и видљивост је мјестимично смањена због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви (архива) -
Путеви (архива)

Опрез је неопходан и на дионицама у усјецима и поред камених косина због могућих одрона камена и земље на коловоз.

Због изградње кружне раскрснице у Прњавору измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

На дионици магистралног пута Клашнице један-Прњавор, због изградње ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укрштања са магистралним путем, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на дионици магистралног пута Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица, те на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионици Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До, због чега се саобраћа једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У Федерацији БиХ видљивост је јутрос због магле смањена на дионицама које пролазе кроз котлине и уз ријечне токове, посебно на путним правцима Чевљановићи-Долови, Коњиц-Мостар, Кисељак-Каоник-Витез, као и путевима на ширем подручју Горажда и Бихаћа.

Коловоз је претежно мокар или влажан, мјестимичне поледице има на путном правцу Бугојно-Копривница-Купрешка Врата, а могућа је и на осталим путевима у планинским предјелима, мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима.

Због урушавања потпорног зида једном траком саобраћа се на магистралном путу Ресановци-Дрвар.

На граничним прелазима нема дужих чекања.

Извор: СРНА