latinica  ћирилица
12/01/2018 |  20:11 | Аутор: РТРС

Јесте ли чули за холистичку масажу?

Холистичка масажа је древни, индивидуалан третман који је специјално креиран за сваког клијента. Она је посебно фокусирана на емоционално и духовно благостање, а једнако утиче на ослобађање токсина из тијела, као и на смиривање болова у леђима.
Масажа (Фото: Thinkstock) -
Масажа (Фото: Thinkstock)

Техника холистичке масаже се користила хиљадама годинама у Египту, Кини и Индији. Ајурведа, древни индијски исцјељитељски третман комбинује ову врсту масаже са биљним екстрактима, зачинима и ароматичним уљима.

Холистичка масажа је појам који се користи у савременој и алтернативној медицини да се објасни сваки терапетуски, исцјељујући или лични развој. Она комбинује различите стилове, које врхунски холистички терапеути комбинују и прилагођавају тренутним потребама клијента.

Осим холистичких масажа у којима се посебна пажња посвећује дисању, постоје и разне мануелне технике- релакс, акупресурна, тригер поинт, шиацу и слично.

Што се тиче бенефита, осим што умирује, ослобађа од умора и напетости, холистичка масажа активира парасимпатички нервни систем, успорава рад срца и дисање. Посебно се препоручује људима који пате од анксиозности, повишеног крвног притиска, болова у врату, леђима и крстима.

Извор: Независне новине