latinica  ћирилица
13/01/2018 |  08:31 | Аутор: РТРС

Магла и клизави коловози

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, а магла смањује видљивост у котлинама и дуж ријечних токова, посебно на путним правцима Добој-Тузла, Олово-Тузла и Бугојно-Нови Травник, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На свим дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Из АМС упозоравају возаче на јаке ударе вјетра у западним крајевима ФБиХ.

На путним правцима на којима се изводе санациони радови саобраћај регулише привремено постављена сигнализација чије је поштивање обавезно.

Због санационих радова једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалном путу Обудовац два-Лончари. Предвиђено да радови трају до краја јуна.

У Прњавору због на изградњи кружне раскрснице измијењен је режим одвијања саобраћаја на магистралном путу Клашнице један-Прњавор-Горња Вијака.

На магистралном путу Клашнице један-Прњавор због изградње ауто-пута Бањалука-Добој измијењен је режим одвијања саобраћаја у зони укршатања са магистралним путем.

И даље је на снази обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице кроз улице 27. марта и Српске војске у Бијељини. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се обилазницом.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи у мјесту Зови До. Саобраћај се одвија једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

Због активираних клизишта једном траком саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, док се успорено саобраћа на магистралном путу Бањалука-Јајце на локалитету Српских Топлица.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју дистрикта Брчко и даље трају радови на дионицама магистралног пута Лончари-Брчко један /граница Републике Српске и дистрикта/ и Брчко два /граница Српске и дистрикта/-Доња Буковица због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из првца Брчког.

На подручју Бањалуке на дионици магистралног пута Бањалука један-Рударска због изградње траке за скретање лијево из Улице Крајишких бригада у Улицу Ранка Шипке саобраћај се одвија успорено, те се моле возачи да обрате пажњу на привремену сигнализцију.

У ФБиХ данас од 13.00 часова може се очекивати спорије саобраћање на магистралним путевима који пролазе градским подручјем града Бихаћа због дефилеа моторних возила.

Због урушавања потпорног зида на дионици магистралног пута Ресановци-Дрвар, саобраћа се једном траком наизмјенично.

На граничним прелазима јутрос нема дужих чекања на прелазак границе.

Из АМС-а возачима савјетују опрезна вожња, прилагођена условима на путу, те напомињу да је посједовање зимске опреме обавезно.

Извор: Срна