latinica  ћирилица
13/01/2018 |  11:05 ⇒ 14:50 | Аутор: РТРС

Ђоковић: Лакат није максимално здрав

Новак Ђоковић истакао је да његов лакат и даље није максимално здрав, али да може да се такмичи.
Новак Ђоковић - Фото: РТРС
Новак ЂоковићФото: РТРС

Ђоковић ће се у ноћи између понедјељка и уторка вратити на терен послије шестомјесечне паузе, у првом колу Аустралијен опена, против Американца Доналда Јанга.

"Није још 100 одсто здрав, али је на нивоу на којем могу да се такмичим, сваког дана је све боље. Надам се да ће бити 100% до почетка турнира. Не знам како ће се понашати током турнира. Чак и да је 100% здрав, послије шест мјесеци без мечева, никад не знаш како ће реаговати. Не могу много тога да урадим, учинио сам све што је у мојој моћи да будем способан да наступим овде", рекао је Ђоковић.

Проблем са лактом највише је утицао на његов сервис.

"Да, највише је бољело док сервирам. Само тада. Сервис је најважнији ударац за мене. Због тога сам морао да направим прилагођавања. Покрети приликом сервиса нису потпуно другачији него прије, али и најмање промјене праве велику менталну разлику. Било ми је потребно вријеме да се навикнем на те промјене, разумем шта је добро, а шта не за мене", рекао је српски тенисер.

"За сада функционише прилично добро. Много сам тренирао, али сам заиста могао да испробам само на Кујонг турниру. Задовољан сам новим покретом сервиса, не желим да кажем новим сервисом, али новим покретом. То су неке корекције, унапређење технике што ми дозвољава ефикаснији сервис, али и да смањим притисак на лакат", додао је Ђоковић.

Ипак, Ђоковић на првом обраћању медијима на Аустралијен опену није крио задовољство због повратка на терен.

"Никад нисам оволико дуго паузирао. Драго ми је што опет играм тенис, што имам прилику да се такмичим на великим турнирима. Недостајало ми је то. Истовремено, имао сам доста времена за своју породицу, да другачије погледам на своју игру, тело, комплетну стратегију како да наставим даље. Било ми је чудно што не могу да играм шест мјесеци, иако сам посљедњих година потајно желео да имам мало више слободног времена. Срећан сам због тога што сам успео и да освежим свој ум. Задовољан сам својим телом, волим овај спорт, имам страст, ватра и даље гори у мени", рекао је шестоструки шампион Ози опена.

Ђоковић је ушао у четврту деценију живота, а често је причао да планира да игра и до 40.

"Осјећам се младо, иако по мишљењу неких људи када прођеш 30. годину више нису млад, улазиш у посљедњу трећину, или четвртину каријере. Роџер и Рафа су прошле године показали да су године само број. Посебно у Роџеровом случају. Он је сјајан примјер како неко ко води рачуна о себи, зна да се добро припреми у правом тренутку. Освојио је два Гренд слема. Ко је то могао очекивати послије шест мјесеци одсуства, тако да... Све је могуће. Не знам како ће се моје тијело понашати ове или сљедеће године. Тренутно размишљам само о овом моменту и како да усмјерим своју енергију. За сада, све иде у правом смјеру", закључио је Ђоковић.

Извор: Б92