latinica  ћирилица
22/01/2018 |  14:39 ⇒ 14:41 | Аутор: РТРС

Жртве терора Ким Џонг Уна "устају из гробова"

Свјетски медији "посахрањивали" су бројне жртве режима сјевернокорејског лидера Ким Џонг Ун, али у посљедње вријеме све чешће се дешава да се "убијени" враћају из мртвих и на тај начин демантују западне медије.
Украдена лобања режисера првог хорор филма о вампирима (фото: Twitter) -
Украдена лобања режисера првог хорор филма о вампирима (фото: Twitter)

Сјевернокорејска поп звезда, Хјон Сонг Вол, снимљена је жива и здрава 2014. године, иако је наводно годину дана раније јавно погубљена стријељањем, заједно с групом пјевача, музичара и плесача. Ова група наводно је била оптужена да су снимили своје оргије и снимак онда продавали. Ипак, Хјон Сонг Вол, с којом је Ким Џонг Ун наводно био у романтичној вези, недавно се поново појавила у јавности, када је разгледала локације предстојећих Олимпијских игара у Јужној Кореји.

Командант сјевернокорејске армије, Ри Јонг Гил, наводно је погубљен 2016. године због “злоупотребе власти и корупције“, али једини проблем је у томе што се неколико мјесеци касније Гил изгледа “вратио из мртвих“. Он се, наиме, у мају прошле године појавио међу водећим функционерима на Конгресу Радничке партије.

Ким је наводно извршио и егзекуцију свог ујака Џанг Сонг Таека 2014. године и то тако што је на њега, наводно, пустио чопор 120 изгладнелих паса. Испоставило се да вијест потиче са сатиричног кинеског сајта.

На Кимовој мети се наводно нашла и његова тетка Ким Кјонг Хуи, која је према тим наводима отрована. Ипак, и за те наводе се испоставило да су лажни, јер се она прошле године појавила у јавности жива и здрава.

Извор: Спутњик