latinica  ћирилица
27/01/2018 |  13:06 ⇒ 13:09 | Аутор: РТРС

Возњацки освојила АО и вратила се на чело АТП!

Каролина Возњацки освојила је први Гренд слем у каријери пошто је у великом финалу Аустралијан Опена савладала Симону Халеп – 7:6(2), 3:6, 6:4!
Каролина Возњацки (Фото:sacbee.com) -
Каролина Возњацки (Фото:sacbee.com)

Каролина је прва Данкиња која је освојила неки од четири највећа турнира, а уједно се и вратила на прво мјесто ВТА листе послије осам година, управо умјесто Румунке.

Финални спектакл трајао је готово три часа. Возњацки је боље почела и послије испуштеног брејка стигла до предности у сетовима кроз тај-брејк, али је онда невјероватно борбена Халеп, кроз вртоглавицу и грчеве, успјела да одбије све нападе противнице и да брејком у осмом гему другог дијела меча најави још већу драму.

Видјели смо неколико спектакуларних поена, огромну и изнурујућу борбу на обје стране, што је довело да фестивала брејкова у одлучујућем дијелу сусрета.

Каролина није успјела да сачува рана два брејка, односно Симона је проналазила начин да јој одговори и затим стигне до тоталног преокрета, али је маратон у полуфиналу са Анђелик Кербер ипак оставио превише трага на њено физичко стање.

Возњацки се максимално фокусирана вратила на терен, послије краћег медицинског тајм-аута и за њу, и поново у потпуности преузела контролу на терену и заслужено успјела да стигне до свог првог трофеја на неком од четири највећа турнира из трећег покушаја, док ће Симона морати да сачека барем четврту прилику.

Побједници ће припасти и 3,2 милиона евра, док ће Халепова добити дупло мању суму.

Извор: Агенције